pub-6056603046810314

maanantai 27. kesäkuuta 2022

Kenen unelmia toteutat?

google.com, pub-6056603046810314, DIRECT, f08c47fec0942fa0


Oletko koskaan miettinyt, kenen toiveita ja unelmia toteutat? Näitten asioiden pohtiminen tekee hyvää mielelle. On hyvä herätellä unelmointilihaksia ja päästää toiveet valloilleen. Arkinen aherrus ja rutiininomainen puurtaminen sammuttavat helposti sisäistä paloamme.
Ajatus unelmien toteuttamiseen lähtee useimmiten tarpeesta muuttaa jotain. 
Mitä se jotain on, mitä unelmat ovat, mitä omat unelmat ovat ja onko yleensäkään omia unelmia vai kenen unelmia unelmasi ovat?

Unelmakartta

Asiantuntijat kehottavat jokaista miettimään, mitkä ja millaiset unelmat inspiroivat. Mikä on tulevaisuuden visio? Millaisen pienen unelman voisi toteuttaa jo tänään? Näitä asioita helpottamaan ihminen voisi tehdä ns.unelmakartan. Samalla kannattaisi miettiä keinoja, joilla unelmat pysyvät mielessä ja pohtia, onko jotain unelmia, jotka ovat unohtuneet tai onko ne haudattu kokonaan. 

Unelmien kanssa kannattaa askarrella, sillä siten kerrot aivoillesi, mikä on sinulle tärkeää ja mihin olisi hyödyllistä kiinnittää huomiota. 

Minäkin tein itselleni unelmakartan reilu vuosi sitten.

Niinkuin näkyy, siihen ei kovin paljoa ole tekstiä tullut, en osaa perustella miksi. Tyhjä tilakin kertoo jotain. Ehkä nämä unelmat eivät vieläkään ole toteuttamiskelpoisia, ehkä kysymyksiä on liian paljon. Ehkä unelmat ovat vielä piilossa, ehkä niitä on vaikea pukea sanoiksi.

Isolla tekstillä olen huomioinut ”irti huolista” ja fyysisen toiveen ”lihasvoimalla”. Pääseekö huolista eroon lihasvoimalla?

Pohtimalla omia unelmiamme ja toiveitamme sekä palastelemalla tavoitteitamme ja miettimällä keinoja niiden saavuttamiseksi, voimme vaikuttaa siihen, miten aivot suodattavat oleellisen tiedon. Näin pääsemme ehkä hieman lähemmäs juuri SITÄ tärkeää unelmaa. On myös muistettava, että matka kohti unelmia on tärkeä, koska tulevan fiilistely ja odotuksesta syntyvä jännitys on usein unelmien paras osa.




Kun uskaltaa unelmoida suuria, voi saada suuria

Omassa elämässäni unelmien toteutumistakin on tapahtunut; vajaa vuosi sitten sain esiintyä Tangomaestro-laulukilpailun finaalissa, viiden joukossa, kärkipäässä. Se oli hienoa, se oli yksi unelma - yksi toteutunut unelma. Siitä voisi päätellä, että nälkää jäi. Tavallaan jäikin, mutta uskon (ainakin nyt), että tämän unelman suhteen tuo sijoitus riittää. Tänä keväänä osallistuin, oikeastaan ennalta suunnittelematta, valssilaulukilpailuun. Valssi ei ole ollut oma genreni, mutta kuinka ollakaan finaalissa sijoitus oli kolmas. Olen hyvin tyytyväinen, en ollut edes asettanut mitään varsinaista tavoitetta tai unelmaa tämän suhteen.

Työn ja oman yrityksen suhteen viime vuosi (2021) oli merkityksellinen. Toteutimme poikani kanssa minun alkuperäisen unelmani, mikä nyt oli pojan unelma: Kuntosalin. Tämä on ollut yksi iso unelma ja, ainakin tällä hetkellä, näyttää siltä, että perustamallani yrityksellä on tulevaisuus, minun ei todennäköisesti tarvitse ajaa sitä alas, kun jään pois työelämästä, vaan se jatkaa olemistaan kehittyvänä yrityksenä. Se on osittain oman unelmani toteutuminen, tosin ei enää omasta aloitteestani.

Unelmat, höttöä ja hattaraako?



Unelmia voisi kuvata marenkina, kevyt, sulava, helposti häviävä, makea jne. Unelmapuhe ei ole pelkkää höttöä tai marenkia, vaan unelmilla ja toiveilla on paljon hyviä vaikutuksia mielenterveydelle. Eikä tämä mitään mikrokirurgiaa ole, aika suurpiirteistä hommaa. 

Unelmiamme ja toiveitamme miettimällä ja niitä vahvistamalla voimme herättää oman motivaatiomme erilaiseen tekemiseen. Se, että uskallamme unelmoida ja pitää toivoa yllä, kertoo usein myönteisestä suhtautumisesta ja luottamuksesta tulevaan. 
Elämähän on isolta osaltaan arkea, mutta arjen harmautta voi rikkoa yksinkertaisesti, menemällä esimerkiksi ruokakauppaan ihan ilman mitään ennakkosuunnitelmaa, katsoa mitä mukaan tarttuu, ilman mitään painetta siitä, tuleeko ostettua oikeita asioita.

Mikään unelma ei ole liian hullu, liian pieni tai liian suuri. Uskaltakaa unelmoida, unelmat voivat toteutua! 


On kesä. Ottakaa elämä. Unelmoikaa. Toteuttakaa ainakin yksi unelma tänä kesänä, minäkin aion tehdä niin.




Lähteet:Niveltieto 1/22


2 kommenttia:

  1. Ihana teksti. Herätti jotain: olen kirjannut vuosia sitten ylös unelmiani... Ehkä olisi aika päivittää ja miettiä uusia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Itsellänikin tuli taas mieleen unelmien nostaminen esille, kun eräs tuttavani kertoi omistaan ja muistutteli, että meillähän on vain yksi elämä…

      Poista

Mielelläni lukisin, millaisia ajatuksia tekstini herätti sinussa.


Armo jokapäiväisessä elämässämme

6056603046810314 Jokainen meistä on varmasti joskus kokenut epäreiluutta arkielämässä. On asioita, jotka koemme epäoikeudenmukaisiksi. Tätä ...