pub-6056603046810314

perjantai 30. joulukuuta 2022

Joulun valot





”Jokaisen ihmisen sisimmässä on tila joulun lapselle ja joulun ihmeelle”.

Minä ainakin uskon, että jouluevankeliumin tarina on totta. Ja mitä sitten jos ei olisikaan. Joulun lapseen, itämaan tietäjiin ja suuren joulutähden johdatukseen on hyvä uskoa. Juuri tällä hetkellä toivoisi, että maailman tilanteessa tapahtuisi joulun ihme, tulisi rauha ja ihmisiltä otettaisiin pelko pois. 

Vastasyntynyt lapsi on aina ihme. Katso lasta ja huomaa, että maailmassa on kuitenkin paljon hyvää. Toivoa kannattaa pitää yllä. 

Eilen illalla töistä kotiin kävellessäni oli alkanut hieman tuulla. Ilma tuoksui jo hieman keväälle. Liekö se ollut vain harhaa, mutta lempeässä talvisäässä, illan hämärässä aivot lepäsivät. Toivo uudesta oli jälleen herännyt. Josko tuleva vuosi olisi maailmassa hieman parempi, josko ihmisille tulisi enemmän toivoa paremmasta. 

Tosin juuri luin lehdestä ennusteen, että väkivalta tulee lisääntymään radikaalisti seuraavien vuosikymmenten aikana. Mikä ihmisiä vaivaa? Ihmisistä on tullut välinpitämättömiä omaan napaan tuijottajia. Henkinen ja fyysinen väkivalta on lisääntynyt ja sosiaalinen media on suorastaan susi lampaan vaatteessa. Koululaiset ovat aina kiusanneet toisiaan, mutta nykyisin kiusaaminen on noussut aivan uudelle tasolle. Se on suorastaan henkistä murhaamista. 

Tässä aamun ajatuksia uuden vuoden kolkuttaessa ikkunaan. Ikkunassa on vielä pimeä maisema, mutta kohta alkaa valo kajastaa. Josko valoa saataisiin edes kajastuksena meidän kaikkien mieliin ja silmiin uuden vuoden alkaessa.

Kaikkea hyvää ja toiveikasta uutta vuotta!


Lähteet: Mikkelin kaupunkilehti 21.12.22.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielelläni lukisin, millaisia ajatuksia tekstini herätti sinussa.


Armo jokapäiväisessä elämässämme

6056603046810314 Jokainen meistä on varmasti joskus kokenut epäreiluutta arkielämässä. On asioita, jotka koemme epäoikeudenmukaisiksi. Tätä ...